top of page
unnamed (1).jpg

Jewels and more

 

Jewel designer Nele Decorte (B) designs and single-handedly makes one-of-a-kind and limitlessly creative jewels from high-quality and genuine materials.

Undisguised silver and gold enjoy her preference and whenever possible she adds a touch of recycled ocean plastic. Nele’s studio is where the supposed worthless becomes valuable again and where audacity reigns.

Her spontaneous creations are at the crossroads of original and sustainable, of pure simplicity and imperfect structures and decolorations.

A square key for the expressive ones, for whom ‘outfit’ is a synonym for character.

Over Nele Decorte

 

De handgemaakte juwelencollectie van Nele Decorte is zowel sober en strak als onverwacht en kleurrijk. De perfecte, tijdloze imperfectie. Haar creaties zijn uniek, zowel in stijl als in beperkte oplage. Een heerlijke surplus voor de drager, die bovendien een grote rol speelt in het geheel: de kracht en de uitstraling van elk stuk komt pas helemaal tot zijn recht dankzij de persoon die ze draagt.

De collectie is een antwoord voor zij die korte keten, duurzaamheid, en originaliteit voorop stellen én voor wie een juweel eerder aanleunt bij ‘statement’ dan ‘accessoire’.

 

Het Belgische merk zag het licht in maart van 2019. Toen trok Nele de spreekwoordelijke streep onder een 30-jarige carrière en besloot zich te werpen op het creëren.

Nele is een juweelontwerpster, ze is een edelsmid. Haar queeste naar originaliteit en zin voor innovatie komen tot uiting in elk stuk.

 

Het resultaat? Juwelen en meer, veel meer.

 

Uit haar spontaniteit vloeien unieke en vakjesoverschrijdende juwelen voort uit goud, zilver en gerecycleerd ocean plastic, maar net zo goed een schaal, kommetje of kunstige installatie.

Speciale wensen of noden? In intiem overleg maak je samen met haar dat one-of-a-kind stuk: trouwring, vriendschapsring, verlovingsring … en meer. Natuurlijk.

 

About ‘Open en closeD’ 

 

De naam van deze collectie verwijst naar een zoektocht: 

vertrekken vanuit één draad of één plaatje  naar de meest eenvoudige, pure vorm van open- en dichtmaken.

Een idee dat voor de Corona-crisis begon met een kinderliedje in mijn hoofd (de deuren van de bus gaan open en dicht, open en dicht …)

kreeg gaandeweg  bijklanken als (op)gesloten, nabijheid,  leegte …

 

Pictures

 

Pictures with models by the talented Ligia Poplawska.

bottom of page